Składniki:
- 1/2 opakowania kotletów sojowych
- 200g przecieru pomidorowego
- 2 papryki
- 1 cebula
- 1 kabaczek
- 2 marchewki
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
- 1 łyżeczka ostrej papryki mielonej
- szczypta chilli
- pieprz
- sól do smaku (polecam sól himalajską -> http://zywnoscbio.pl/sol-himalajska/)
- oliwa
Mieszankę do kotletów zalewamy wodą, odstawiamy na 15 minut. Następnie formujemy niewielkie krążki. Smażymy kotleciki na patelni.
Kabaczek i cebulę obieramy, kroimy, podsmażamy na oliwie w rondelku. Dodajemy szklankę wody i przecier pomidorowy. Dodajemy obraną, pokrojoną w kostkę marchew, starty czosnek i przyprawy. Całość dusimy około 20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy usmażone kotleciki sojowe.
Podajemy z chlebem pita, kaszą kuskus lub ryżem.
Szkoda, że nie ma zdjęc gotowej potrawy. Czasami w w domu gotuję bezmięsne, ale nie częsciej niz raz w tygodniu , moja rodzina raczej z tych - mięsożernych
OdpowiedzUsuń:))
Witaj. Bardzo lubię gulasze i inne tego typu paciaje ;)
OdpowiedzUsuńZnasz serwis http://vegespot.pl? To taki durszlak tylko dla wegetariańskich blogów z wege społecznością. Z całą pewnością więcej ludzi dzięki niemu znajdzie twojego bloga i przepisy jeśli się dopiszesz :)
Prosimy o kolejne przepisy :)
OdpowiedzUsuńTRAKTOWANIE ZWIERZĄT!
OdpowiedzUsuńyoutube.com/watch?v=hwprWhUr4Cg
podaj dalej
oj rozgrewa rozgrzewa ten gulasz, polecam !:))
OdpowiedzUsuń