czwartek, 15 listopada 2012

Warzywny dip-pasta


Do chleba, warzyw, ziemniaków i snacków. 




Składniki:
 
1 papryka
1 cebula
2 pomidory
1 cukinia
3 ząbki czosnku
Pół łyżeczki curry
Pół łyżeczki suszonej bazylii
Szczypta oregano
Sól, pieprz
Oliwa

Paprykę i cebulę  kroimy w dość drobno. Czosnek przeciskamy przez praskę. Pomidory sparzamy we wrzątku i obieramy ze skóry, po czym kroimy w kostkę.
W rondelku rozgrzewamy oliwę i dodajemy warzywa z czosnkiem. Gotujemy przez około 30 minut, często mieszając, aż sos zgęstnieje, a pomidory zaczną tworzyć gładką masę. Dodajemy przyprawy, mieszamy dokładnie i gotujemy jeszcze 10 minut.
Podajemy na zimno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz