Składniki:
1 szklanka ciecierzycy (z puszki lub świeżej - namoczonej przez noc i ugotowanej)
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
3 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka kolendry
1 łyżeczka kuminu
2 łyżki mąki
sól
pieprz
olej
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
3 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka kolendry
1 łyżeczka kuminu
2 łyżki mąki
sól
pieprz
olej
Ciecierzycę, cebulę i czosnek miksujemy blenderem. Z uzyskanej pasty formujemy niewielkie kulki. Olej rozgrzewamy w rondelku. Wrzucamy kulki do głębokiego, rozgrzanego oleju i smażymy do zbrązowienia około 5 minut.Podajemy ze świeżą surówką i białą bułką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz